Werkwijze

Onze werkwijze

HET BEKKEN- EN BEKKENBODEMTEAM

De klachten

Het bekken- en bekkenbodemteam levert bekkenzorg, behandeling en revalidatie op het gebied van bekken- en bekkenbodemklachten voor  zowel mannen als vrouwen maar ook jongvolwassenen.

Het is belangrijk om te achterhalen hoe de klachten zijn ontstaan, en welke factoren mee spelen bij het in stand houden van uw klachten.

We bekijken daarom welke lichamelijke factoren van invloed zijn, uw fysieke gezondheid. Daarnaast brengen we ook de psychische factoren in kaart zoals zelfvertrouwen en draagkracht.

Maar ook sociale factoren zijn belangrijk, werk, school, familie. Al deze factoren hebben invloed op elkaar en dus ook (onbewust) op uw klachten!

Een uitgebreide intake

We starten altijd met een uitgebreide intake die doorgaans uit een dubbel consult bestaat voor de 1e keer, om een goed behandelplan op te kunnen zetten. Naast het reguliere bekken fysiotherapeutische onderzoek, kunnen wij in onze diagnostiek aanvullend gebruik maken van Echografie of Flowmetrie.

Hierdoor zijn wij in staat de best mogelijke diagnose te stellen en daarmee de meest gerichte therapie toe te passen. Samen komen we tot een behandelplan op maat en waar nodig verwijzen we je door binnen ons netwerk.

Diagnose & behandeling

Afhankelijk van de diagnose en het gezamenlijk opgestelde behandelplan zal de behandeling volgen. Het is belangrijk dat de aard van de klacht, het ontstaan en de factoren die van invloed zijn goed worden begrepen. Advisering en informeren is daarom een heel belangrijke taak voor de bekkenfysiotherapeut. Dit kan 1:1 zijn tijdens de behandeling maar er worden ook clinics en informatiebijeenkomsten gegeven. Naast informatie kan de behandeling 1:1 in de behandelkamer plaatsvinden met volledige privacy maar ook trainingen met individuele begeleiding of in kleine groepjes.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak?

NEEM CONTACT OP

Bij BekkenzorgNU denken we graag met onze klanten mee.
Kunnen we je ergens mee ondersteunen? Neem vrijblijvend contact met ons op!