Plasproblemen

Problemen met plassen

PLASPROBLEMEN KOMEN ZOWEL BIJ MANNEN ALS VROUWEN VOOR

Wat zijn plasproblemen?

Plasproblemen komen veel voor, zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben. De invloed van plasproblemen op het dagelijks leven is enorm.

Bij plasproblemen kun je denken aan: incontinentie, nadruppelen, een blaasontsteking, moeite hebben met plassen, vaker plassen of een zwakke straal.

De meest voorkomende oorzaken van plasproblemen

• Verkeerd toiletgedrag, zoals persend plassen of onvoldoende de tijd nemen.
• Een vergrote prostaat waardoor er teveel druk op de plasbuis staat.
• Zwakke bekkenbodemspieren.

Blijf niet te lang rondlopen met plasproblemen

Veel mensen die last hebben van plasproblemen schamen zich en durven er niet over te praten. Toch is het erg belangrijk om dit wél te doen. Problemen bij het plassen bij mannen en vrouwen betekent in de meeste gevallen niets ernstigs, maar je kunt het beste in een vroeg stadium al een arts of specialist raadplegen. Plasproblemen kunnen bij een tijdige diagnose vaak goed behandeld worden.

Bekkenbodemfysiotherapie helpt bij plasproblemen

De spieren van de bekkenbodem zijn normaal gesproken een beetje aangespannen; niet te weinig, maar ook niet te veel. Wanneer de bekkenbodem té slap of té gespannen is, kunnen er plasproblemen ontstaan. Onze specialisten proberen jouw klacht zo goed mogelijk in beeld te krijgen en helpen je vervolgens met een oplossing.

Wat is nu vaak plassen? -Vaak plassen betekent vaker dan 8 keer per dag bij vochtinname van anderhalf tot twee liter per dag & vaker dan tweemaal per nacht er uit moeten om te plassen.

Maak een afspraak

Wij helpen u graag

Plan direct een afspraak in of stuur ons gemakkelijk een appje.

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.