Chronische bekkenbodempijn

Hulp bij chronische bekkenbodempijn

ONBEGREPEN PIJN IN DE BUIK, HET BEKKEN, DE GESLACHTSORGANEN EN/OF DE BEKKENBODEM.

Pijn in het bekkenbodem gebied

Soms kan een kleine verandering in spanning al grote gevolgen hebben voor je bekkenbodem door de centrale ligging. Overmatige spanning van de bekkenbodem kan de veroorzaker zijn van buikpijn, liespijn, scrotale pijn en pijn bij poepen of plassen. Daarnaast zijn er enkele specifieke aandoeningen die voor bekkenpijn en bekkeninstabiliteit zorgen. Chronische bekkenbodempijn komt voor bij mannen en vrouwen.

Endometriose bij vrouwen

Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel, dat enigszins lijkt op baarmoederslijmvlies, buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel zit meestal op het buikvlies en/of de organen in de buik. Het zorgt voor chronische ontstekingen en veel buikpijn. Vanwege de vaak lange weg naar de diagnose zorgen pijn en onzekerheid mentaal en fysiek voor veel spanning. Zodra duidelijk is dat endometriose de oorzaak is van jouw klachten, kun je samen met de bekkenfysiotherapeut gaan werken aan meer ontspanning in je (bekkenbodem)spieren.

Het bekkenpijnsyndroom bij mannen en vrouwen

Zowel mannen als vrouwen kunnen kampen met bekkenpijn of onbegrepen pijn in de buik, de geslachtsorganen en/of de bekkenbodem. We noemen deze klachten het chronisch bekkenpijnsyndroom, afgekort CPPS. Vaak wordt er geen oorzaak gevonden voor de klachten, er is namelijk geen aandoening van de organen. Verhoogde spierspanning in het bekkengebied speelt een belangrijke rol bij het ontstaan en in stand houden van deze klachten. Door te leren je spieren te ontspannen neemt de pijn af.

Aanpak van BekkenzorgNU bij chronische bekkenpijn

Het is niet makkelijk om hulp te vragen als je pijn hebt in het bekkenbodemgebied. Veel mensen vinden het een gênant onderwerp. Toch is het verstandig om hulp te zoeken als je pijnklachten hebt. De bekkenbodemfysiotherapeut gaat verder onderzoek doen naar jouw klachten en helpt je met het verminderen of oplossen ervan.

Maak een afspraak

Wij helpen u graag

Plan direct een afspraak in of stuur ons gemakkelijk een appje.

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.