Positieve gezondheid

Positieve gezondheid & Pijn

JE LICHAAM IN BALANS

Belastbaarheid van het lichaam

Voor iedereen geldt dat het belangrijk is om de lichamelijke en mentale (psychische) belastbaarheid in balans te houden met de belasting.

Onder belastbaarheid verstaan we de last die je lichaam kan dragen zonder dat dit (extra) klachten of negatieve gevolgen geeft. Onder belasting verstaan we ook de last die je lichaam daadwerkelijk te verdragen krijgt.

Het ontstaan van klachten

Wanneer klachten ontstaan is er vaak sprake van een te hoge belasting op een lichaam dat verminderd belastbaar is. Dan ontstaat ook pijn. In eerste instantie ervaar je de pijn lokaal. Wanneer pijn langer aanwezig is heeft dat gevolgen voor je hele lichaam, niet alleen pas je (onbewust) je manier van bewegen aan, maar ook je gedachten over hoe het met je gaat veranderen. Je wordt boos of juist verdrietig, zet door tot je niet meer kan of doet niets meer. Daarmee neemt je algehele belastbaarheid verder af. Je weegschaal raakt steeds verder uit balans.

Vind je veerkracht

Door je bewust te worden van alle factoren die een rol spelen in het ontstaan en onderhouden van je klacht, kan je de balans en daarmee je veerkracht weer terugvinden. Bij BekkenzorgNU werken we daarom vanuit het model van Positieve Gezondheid, een bredere kijk op gezondheid die je, naast het verbeteren van je lichamelijke belastbaarheid, ook helpt meer regie te voeren over de emotionele en sociale uitdagingen in je leven.

Maak een afspraak

Wij helpen u graag

Plan direct een afspraak in of stuur ons gemakkelijk een appje.

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.