Poepproblemen

Hulp bij poepproblemen

NIETS OM JE VOOR TE SCHAMEN

Wat zijn poepproblemen?

Problemen met poepen komen helaas vaker voor dan je denkt. Het kan een onzeker gevoel geven en er over praten zorgt vaak voor schaamte. Dit is echter niet nodig, iedereen moet tenslotte zijn/haar behoeften doen! Door aandacht te besteden aan een juist toiletgedrag, gezonde voeding en het leren van een juiste manier van aansturen van de bekkenbodem, kunnen veel poepproblemen voorkomen worden.
De meest voorkomende poepproblemen zijn: obstipatie, verlies van ontlasting of windjes, anale fissuur, anuskramp en aambeien.

De oorzaken van poepproblemen en de rol van de bekkenbodem

Naast verkeerde leef- en eetgewoontes, het uitstellen van een toiletbezoek, stress of het gebruik van geneesmiddelen, ontstaan poepproblemen vaak door een te gespannen of niet goed werkende bekkenbodem. Het is daarom belangrijk een goede controle over de bekkenbodem te hebben. Door verschillende oorzaken kun je de controle over de bekkenbodem kwijt zijn. Onze specialisten helpen je de controle over de bekkenbodem weer terug te krijgen.

Bekkenbodemfysiotherapie als oplossing

De bekkenfysiotherapeut helpt je als blijkt dat de bekkenbodemspieren niet goed werken en als er een verkeerde samenwerking is tussen de bekkenbodemspieren en het middenrif of de organen in je buik. Een behandeling kan ervoor zorgen dat jouw bekkenbodem weer beter gaat werken, zonder bijwerkingen.

Maak een afspraak

Wij helpen u graag

Plan direct een afspraak in of stuur ons gemakkelijk een appje.

Je wordt doorverwezen naar de WhatsApp van Medanzo.